Translate

Никад не заборавите

НА СВЕТУ ЈЕ ДЕСЕТ БОГАТСТАВА И СВИХ ДЕСЕТ СУ ИСТИНА -Најдрагоценији су они пријатељи које не познајемо. – Најбољи су они владари који траже друштво мудрих људи, а најгори су они мудри људи који траже друштво владара. – Ко има чворугу на челу, требало би повремено преко ње прећи руком. – Богаташи и тврдице личе на магарце који носе скупе товаре, а хране се јечмом и овсом. – Вредност човека налази се у његовом срцу и језику. - Живите сложно као браћа, а у послу поступајте као странци! – Човеково огледало су његова дела. – Ако желиш да нека земља пропадне, помоли се да у њој буде много вођа. – Не поправљај ако није поломљено. – Осим смрти и пореза ништа није сигурно. – Ко живи у нади, тај умире од глaди... – Учи народ, учи од народа... – Зао човек несрећа је завичаја. - Ко се са истином дружи тај срећу заслужи. – Најбољи друг је мајка, најбоља земља отаџбина. Река која тече нађе себи пут.

Странице Листови стари, дуготрајни пањеви

Портал Сазвежђе З

ИЗМЕЂУ МИТАРЕЊА ЧУДОВИШТА И УМЕТНОСТИ БУДУЋНОСТИ

ИЗМЕЂУ МИТАРЕЊА ЧУДОВИШТА И УМЕТНОСТИ БУДУЋНОСТИ
ПОЉЕ ДЕЛОВАЊА

четвртак, 23. јун 2022.

"ЦРНИ ЛАБУД"


 
Ozren Major

 

Оцијенила 51 особа

 

*   *

 

Ozren Major

Оцијениле су 2 особа
Прво стари
Ozren Major

* * 

Едиција Заветине

Оцијенило је 0 особа
Едиција Заветине
Акробације ЕУ... А Србија? И друге земље тзв. Балкана? Каква игра!

 

*   * 

    
Frieda Frosch
Selbst für Berliner Verhältnisse war die Meldung ein Schock: Das Niveau der zentralen Abschlussprüfung zur zehnten Klasse („mittlere Reife“) bei Schülern der Hauptstadt liegt maximal auf dem Niveau der siebten Klasse, in den meisten Fällen sogar deutlich darunter. Mit einer anhaltenden Absenkung der Mindestanforderungen versucht die Bildungspolitik im linksgrünen Shithole an der Spree seit Jahren, der riesigen Durchfallerquote an seinen Schulen zu begegnen. Der dabei eingeschlagene Weg bekämpft allerdings den Teufel mit dem Beelzebub.

      Чак и по берлинским стандардима, вест је била шок: ниво централног завршног испита за десети разред („средња зрелост”) за престоничке ученике је највише на нивоу седмог разреда, у већини случајева чак и знатно нижи. . Годинама је образовна политика у лево-зеленом Шитолу на Спреју покушавала да се супротстави огромној стопи неуспеха у својим школама настављајући да снижава минималне захтеве. Пут којим се иде, међутим, бори се против ђавола са Белзебубом.


*    *

 

Natalija Terzic

Оцијенило је 12 особа
Оцијенио је Cvetan Tosev


*    *

 

Boginja Proleća размијенила је запис Нови

 

 ПОУЧНО > >

*   *

 

 


 


*    *

 

Ilonka Mladen

Оцијенило је 17 особа

*   *

Mile Fusa

 

*    *

 Па кажу -   ТВИТЕРАШИ...

Твит

Разговор

Одговор за и
Обојица причате истину. Русија јесте била творац бугарске егзархије и неких антисрпских пројеката. И Србија је била малтене колонија АУ и непоуздан партнер. Заправо елите у обе земље су често радиле на штету оба народа. Суверена Русија и суверена Србија су природни савезници.

 

*    *


            (...наставља се...)

Нема коментара:

Постави коментар

Питања, питања, питања

Какво је стање књижевних часописа и листова, штам­ паних на папиру, данас у Србији? Колико је листова, часописа који се ишчекују са нестрпљењем и гутају од корица до корица? Зар није много више оних који су својеврсни мутанти транзиције? Када је све то започело и докле ће трајати то својеврсно мутирање и митарење чудовишта? Има ли уопште излаза из овог мрачног тунела данашњице? Ко га оличава? Ко у ствари овде представља ону другу, друкчију, непознату, придављену Србију? Види ли се на хоризонту мртвог мора нека светлост у даљини? Ко је окренут будућности, ма како она била застрашујућа? Чији су, одиста, прозори отворени, да се кроз њих мо­ же видети далеко, далеко?

РЕАГОВАЊА ЧИТАЛАЦА "Новина будућности"

..

..

___________________

Коментари, правила

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила: Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Сазвежђа ЗАВЕТИНА да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Управник и уредник Сазвежђа ЗАВЕТИНА има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог Сазвежђа...

комплетариум

ПОРТАЛ "Сазвежђа З" или УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА "Заветина"

Овде ћете наћи најпотпунији списак скоро већине блогова и веб локација Портала, када будете одлучивали - на који ћете се, можда, претплатити, сутра или прекосутра. Прегледајте. Немојте се изненадити ако се неки блогови или сајтови не "отварају", то су они који су већ заштићени...

ПЛАТИ, ПА КЛАТИ

ТВРЂАВА "КУПИНИК" У КУПИНОВУ

ТВРЂАВА "КУПИНИК" У КУПИНОВУ
Рушевине тврђаве "Купиник". - Купиново, Пећинци, 15. век. Споменик кулртуре од великог значаја