Портал Сазвежђе З

Никад не заборавите

НА СВЕТУ ЈЕ ДЕСЕТ БОГАТСТАВА И СВИХ ДЕСЕТ СУ ИСТИНА -Најдрагоценији су они пријатељи које не познајемо. – Најбољи су они владари који траже друштво мудрих људи, а најгори су они мудри људи који траже друштво владара. – Ко има чворугу на челу, требало би повремено преко ње прећи руком. – Богаташи и тврдице личе на магарце који носе скупе товаре, а хране се јечмом и овсом. – Вредност човека налази се у његовом срцу и језику. - Живите сложно као браћа, а у послу поступајте као странци! – Човеково огледало су његова дела. – Ако желиш да нека земља пропадне, помоли се да у њој буде много вођа. – Не поправљај ако није поломљено. – Осим смрти и пореза ништа није сигурно. – Ко живи у нади, тај умире од глaди... – Учи народ, учи од народа... – Зао човек несрећа је завичаја. - Ко се са истином дружи тај срећу заслужи. – Најбољи друг је мајка, најбоља земља отаџбина. Река која тече нађе себи пут.

Укупно приказа странице

понедељак, 27. јул 2015.

Нова држава: Избегличка нација

ВАШИНГТОН - Амерички милионер и успешан трговац некретнинама Џејсон Бази предложио је "радикално решење" за проблем избеглица у свету, предложивши да се, уз подршку најмоћнијих људи и влада, оснује нова нација и држава - само за избеглице.
 Џејсон Бази
Џејсон Бази
"Тренутно широм света има много људи без државе. Идеја је да, ако би могли да им дамо државу, онда би они бар имали где да безбедно живе и раде као и сви други", казао је Бази у интервјуу за "Вашингтон пост".
Бази истиче како је за њега "готово шокантно" да нико досад није помињао такво решење за избеглице.
Широм света има више од 60 милиона људи који су морали да напусте своје домове, од којих многи живе у великим камповима у врло тешким условима.
Званичници многих земаља, нарочито европских, муку муче са пријемом великог прилива миграната.
Бази истиче како је из свог џепа досад дао између 10.000 и 15.000 долара ради формирања тима за промовисање нове државе, коју би он назвао Избегличка нација.
По њему, ова држава би могла да се формира на извесном ненастањеном острву које не припада САД.
Бази се узда у подршку светски познатих личности његовој идеји, прижељкујући да се међу њима нађе и Анђелина Џоли.
Што се тиче начина друштвеног, политичког и финансијског функционисања његове замишљене државе, Бази истиче како би то требало детаљно разрадити у будућноти.
"Ово сада је помало као први састанак с девојком. Још не размишљам о томе каква ћу имена дати деци, зар не?", објашњава Бази.Милионер из САД: Оснујте нову државу за избеглице | Свет | Novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар

НОВИНЕ БУДУЋНОСТИ друга серија

НОВИНЕ БУДУЋНОСТИ друга серија
СУРБИТА Диз