Translate

Никад не заборавите

НА СВЕТУ ЈЕ ДЕСЕТ БОГАТСТАВА И СВИХ ДЕСЕТ СУ ИСТИНА -Најдрагоценији су они пријатељи које не познајемо. – Најбољи су они владари који траже друштво мудрих људи, а најгори су они мудри људи који траже друштво владара. – Ко има чворугу на челу, требало би повремено преко ње прећи руком. – Богаташи и тврдице личе на магарце који носе скупе товаре, а хране се јечмом и овсом. – Вредност човека налази се у његовом срцу и језику. - Живите сложно као браћа, а у послу поступајте као странци! – Човеково огледало су његова дела. – Ако желиш да нека земља пропадне, помоли се да у њој буде много вођа. – Не поправљај ако није поломљено. – Осим смрти и пореза ништа није сигурно. – Ко живи у нади, тај умире од глaди... – Учи народ, учи од народа... – Зао човек несрећа је завичаја. - Ко се са истином дружи тај срећу заслужи. – Најбољи друг је мајка, најбоља земља отаџбина. Река која тече нађе себи пут.

Странице Листови стари, дуготрајни пањеви

Портал Сазвежђе З

ИЗМЕЂУ МИТАРЕЊА ЧУДОВИШТА И УМЕТНОСТИ БУДУЋНОСТИ

ИЗМЕЂУ МИТАРЕЊА ЧУДОВИШТА И УМЕТНОСТИ БУДУЋНОСТИ
ПОЉЕ ДЕЛОВАЊА

среда, 8. јул 2015.

Реакција на ванредну вест о милионским прегледима "Сазвежђа ЗАВЕТИНЕ" (у последње време)*

Мирославе Лукићу Белатукадрузе !
Ово страшно вече, страшније од Вечери пред Бој на Косову 1389. ме је понукало да Ти као духовном сабрату пошаљем ово:
ПРЕДЛОЖАК ЗА светске ПОЛИТИЧАРЕ КУКАВИЧКЕ МУДРОСЕРЕ
за праву светску резолуцију о геноциду
Крсташки ратови-Геноцид

Доба Колонија-Геноцид
Наполеонова освајања-Геноцид
Хитлер и Трећи рајх -Геноцид
Геноциди над Америчким Индијанцима
и над Вијетнамцима
и атомско бомбардовање Јапанаца 1945 и Срба 1999. 
и холокауст над Јеврејима
и геноцид у Јасеновцу 1941- 45 
и Олуја 1995.
и геноцидни екоцид осиромашеног уранијума
1999. над Србима и целим Балканом 
и геноцид над Абориџинима
и геноцид над Лужичким Србима !
и геноцид над Јерменима...
Ко се сети нек додаје.
Време је да Синови и Кћери Светла почну да пишу оптужнице
синовима и кћерима Таме.
Време је да Херакло по други пут сиђе на Планету Земљу и очисти Аугејеве штале.
Поздрав 
Стеван Бошњак
***
Miroslave Lukiću Belatukadruze !
Ovo je briljantna vest uz masu tužnih i zlokobnih ovog dana.
Obraćam Ti pažnju na moj pogovor Antologiji srpskih junačkih pesama, koji sam proročki napisao pre deset godina.
Tad su mi se smejali, a sad smejači plaču.
Moramo naučiti da živimo onako kako su Jevreji živeli dve hiljade godina,
ili još bolje: kao da smo izbačeni na neku drugu planetu-svih 15 miliona Srba širom Sveta.
To je ionako Budućnost koja je pripremljena, pa hajde da se Prvi suočimo sa njom.
Proričem:
Prvi će biti i Poslednji
Pozdrav
Stevan Bošnjak
***
Мирославе Лукићу Белатукадрузе !
Јутром ми паде на памет, а све у складу са оним што смо научени у задњих четврт века, да покренемо захтев за формирањем суда за ратне злочине и геноцид у грађанском рату који се водио на територији САД 1861-1865, а за ратне злочине и геноцид, који је Линколнова администрација починила над Југом САД, дакле над властитим народом.
Судити Линколну у одсуству, баш као што је суђено Милошевићу у присуству.
Судити генералу Гранту, баш као што се суди генералу Младићу.
Како је САД настала на темељу геноцида и ратног злочина над властитим народом, а како чин геноцида и ратног злочина не застаревају, почети са спровођењем поступака који ће привести правди ратне злочинце из 1861-1865.
У складу са овим, треба проширити оптужницу и на геноцид који се одвијао век пре Грађанског рата у САД, када су истребљени староседеоци-Амерички Индијанци.
Немогуће је да Творевина која се зове САД , целом Свету дели лекције из Права, а да је сама заснована на најмање два геноцида од свог оснивања до 1885.
Такође проширити оптужницу и на геноциде над Вијетнамом, Јапаном и Србијом, током двадесетог века.
САД СЕ МОРАЈУ ПОКАЈАТИ,  платити одштету, а седиште УН преместити са тог нечасног места у Индију, Кину, Јужноафричку републику или Бразил. Лично предлажем ЈАР-Кејптаун.
Ако се ово не прихвати, онда формирати СН, Слободне Народе, а њихово седиште нека буде Кејптаун.
Свако ко љуби слободу на Планети Земљи, ово ће схватити и прихватити, а то је, сигуран сам, бар три четвртине Човечанства.
Она макијавелистичка четвртина Нељуди, заснована на експлоатацији три четвртине Људи, на сталној производњи патње и поробљавања, она трећина која је измислила крсташке ратове и доба колонија...па, за Њу почиње Дуго Доба, Ера у којој ће, позоришним речником речено, отићи у ферзенк.
Поздрав
 
Стеван Бошњак**
  ______

   ______

     
  *Прва  два Бошњакова писма (песник) стигла су синоћ, касно; треће јутрос (8. јула 2015 ) Писма су извесна реакција на "Билтен Сазвежђа ЗАВЕТИНЕ 00352:  
   
(РЕНЕСАНСА) Ванредна вест! Дељено са Сазвежђем Заветина 13.850.098 прегледа. Извод из Google контролна табла „Сазвежђа ЗАВЕТИНА“ и коментари

.....  То је чак петнаест милиона прегледа!! Тачније 14. 891.222!!!
То је ванредна вест, на првом месту, за „Заветине“, затим за блиска бића, пријатеље, чланове Групе Заветине Записпопуларне и познате под називом Група Зз~ Non, Je ne regrette rien , за све оне који су публиковали своје радове у „Заветинама“ последњих деценија, за све људе добре воље и изван секти, књижевних секти и других. „Заветине“ су гледане и веома посећиване, не само у Београду, Нишу, Врању, Новом Саду, Пожаревцу, Трешњевици и Ариљу, Ужицу, већ и у Власотинцу, Зајечару, Лесковцу, Прокупљу, Куршумлији, Зрењанину, Апатину,Сомбору, Суботици, Параћину, Бајиној Башти, целој републици Босни и Херцеговини, Црној Гори, Македонији, Хрватској, у Румунији, Бугарској, Грчкој, Словенији, Аустрији, Немачкој, Француској, Италији, Енглеској, Шведској, Турској; у Русији, Канади, Америци, на Аљасци, у Иноднезији, Аустралији… Ова вест коју објављујемо је ванредна и за многе наше потајне пријатеље по свету, широм планете Земље, које још увек нисмо упознали, а упорно нам се јављају из Африке, Јужне Америке. Једна од девиза „Сазвежђа ЗАВЕТИНА“ којима се многима у Србији није можда свиђала је
„Цео свет је једна држава“?
„The whole world is one country“! –
Зар то ова вест на један племенитији начин не доказује?
 ** Стеван Бошњак, уредник нишког часописа УНУС МУНДУС

        =============   Подвучено (пристигло накнадно, 8. 07. 2015 око 14.55 ч)

Мирославе Лукићу Белатукадрузе,
видим да су објављена 3 писма, додај и четврто које нешто касније послах.
Мним да смо, онако како то једино и може, претачући метафизичке сфере у светске и обратно, започели Дуги Марш, Браће и Сестара Светла.
Докинути Таму и Студен, је Његов крајњи циљ у космичким размерама, а за почетак то учинити на делићу Васионе који се зове Планета Земља.
Из Таме и Студени лажи извући на Светло Историју Човечанства па онда:
НИ ПО БАБУ, НИ ПО СТРИЧЕВИМА,
ВЕЋ ПО ПРАВДИ БОГА ИСТИНОГА
Поздрав
Стеван Бошњак
Живели слободни народи Човечанства !
Ето Њима Дома, Планета Земља и Космос цео.
Живела Истина !
Живело милосрђе !
И над свим: Живела Слобода.

Нема коментара:

Постави коментар

Питања, питања, питања

Какво је стање књижевних часописа и листова, штам­ паних на папиру, данас у Србији? Колико је листова, часописа који се ишчекују са нестрпљењем и гутају од корица до корица? Зар није много више оних који су својеврсни мутанти транзиције? Када је све то започело и докле ће трајати то својеврсно мутирање и митарење чудовишта? Има ли уопште излаза из овог мрачног тунела данашњице? Ко га оличава? Ко у ствари овде представља ону другу, друкчију, непознату, придављену Србију? Види ли се на хоризонту мртвог мора нека светлост у даљини? Ко је окренут будућности, ма како она била застрашујућа? Чији су, одиста, прозори отворени, да се кроз њих мо­ же видети далеко, далеко?

РЕАГОВАЊА ЧИТАЛАЦА "Новина будућности"

..

..

___________________

Коментари, правила

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила: Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Сазвежђа ЗАВЕТИНА да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Управник и уредник Сазвежђа ЗАВЕТИНА има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог Сазвежђа...

комплетариум

ПОРТАЛ "Сазвежђа З" или УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА "Заветина"

Овде ћете наћи најпотпунији списак скоро већине блогова и веб локација Портала, када будете одлучивали - на који ћете се, можда, претплатити, сутра или прекосутра. Прегледајте. Немојте се изненадити ако се неки блогови или сајтови не "отварају", то су они који су већ заштићени...

ПЛАТИ, ПА КЛАТИ

ТВРЂАВА "КУПИНИК" У КУПИНОВУ

ТВРЂАВА "КУПИНИК" У КУПИНОВУ
Рушевине тврђаве "Купиник". - Купиново, Пећинци, 15. век. Споменик кулртуре од великог значаја