Никад не заборавите

НА СВЕТУ ЈЕ ДЕСЕТ БОГАТСТАВА И СВИХ ДЕСЕТ СУ ИСТИНА -Најдрагоценији су они пријатељи које не познајемо. – Најбољи су они владари који траже друштво мудрих људи, а најгори су они мудри људи који траже друштво владара. – Ко има чворугу на челу, требало би повремено преко ње прећи руком. – Богаташи и тврдице личе на магарце који носе скупе товаре, а хране се јечмом и овсом. – Вредност човека налази се у његовом срцу и језику. - Живите сложно као браћа, а у послу поступајте као странци! – Човеково огледало су његова дела. – Ако желиш да нека земља пропадне, помоли се да у њој буде много вођа. – Не поправљај ако није поломљено. – Осим смрти и пореза ништа није сигурно. – Ко живи у нади, тај умире од глaди... – Учи народ, учи од народа... – Зао човек несрећа је завичаја. - Ко се са истином дружи тај срећу заслужи. – Најбољи друг је мајка, најбоља земља отаџбина. Река која тече нађе себи пут.

Translate

ЗНАЦИ ПРЕПОЗНАВАЊА

Дошло време када се мора рећи попу поп и бобу боб

(....) Одлучио сам, средином 2016. године, да је дошло време када се мора рећи попу поп и бобу боб. И да је боље имати за пријатеље чак и непријатеље, који вам истину говоре у лице, него тзв. пријатеље, који су вам то само онда када им треба нешто. А после тога?... Али, да ставим тачку овде на та тзв. «српска посла». «Сазвежђе З» или «Документационо информациони Центар Сазвежђе З» није хуманитарна и добротворна милосрдна установа, већ нешто сасвим друго. Да би неко, ма ко, убудуће, био прихваћен као стваралац, уметник, научник, у «Сазвежђу З», мора да има више дарова, пре свега. Без тога - свако, ма ко то био, може да покуша на неком другом месту. Убудуће, у «Сазвежђу З» ће моћи да сарађују они које смо позвали; што не значи да неки непознати млади ствараоци или особе у годинама не би смеле да нам шаљу своје радове; могу, дакако; да ли ћемо објавити? Наравно, ако нам се допадне. Објављиваћемо само оригиналне радове, понављам, а то значи радове који нису већ негде штампани или публиковани. Ревидирали смо списак оних који добијају «Новине будућности «, уважили жељу неколицине да их више не добиају. Па то је, можда, и природно. Неки су се читаоци, и у Србији и ван Србије, одушевљавали «Заветинама» у почетку; сада више не. Не желимо никоме ништа да натурамо. Само они читаоци и пријатељи добијаће од нас – билтене, можда и по неко бесплатно издање, обавештење, који то зажеле. И не само зажеле, него и јаве нам то (доле у десном углу овог листа, постоји најлакши начин за то.... – 02. 01. 2017. М. Л

Портал Сазвежђе З

ИЗМЕЂУ МИТАРЕЊА ЧУДОВИШТА И УМЕТНОСТИ БУДУЋНОСТИ

ИЗМЕЂУ МИТАРЕЊА ЧУДОВИШТА И УМЕТНОСТИ БУДУЋНОСТИ
ПОЉЕ ДЕЛОВАЊА

Тајанствено око

Хорусово око

Египатско око Хоруса такође је познато и под именом “Свевидеће око”. Ово је био снажан симбол заштите у старом Египту. Симбол је често коришћен у накиту од злата, сребра, лаписа и сардоникса, како би се осигурало здравље и сигурност, мудрост и просперитет особе која га носи. То је заштитна амајлија која увек чува стражу са отвореним оком и на тај начин блокира све што је негативно. Потенцијално зло обухвата лоше здравље, сиромаштво и крађу. Хорус је био бог неба, представљен у обличју светог сокола, а како је сматран вечним и неуништивим, веровало се да помаже у реинкарнацији. Такође се верује да око Хоруса представља капију између треће и четврте димензије. Лево Хорусово око је повезано са Месецом и лунарним циклусом, док је Хорусово десно око повезано са Сунцем.

***
Стари Египћани су веровали да их „Рx“ симбол, тј. симбол бога Хоруса штити од зла. Зато су и у математику уградили симболику па су развили и својеврстан бројевни систем који се користио за преписивање лекова, поделу земље или семења. Разломке су творили тако што су комбиновали поједине делове симбола ока бога Хоруса. Сваки део имао је различиту вредности. Целокупни симбол ока има вредности 1, а цео систем се темељи на подели на половине.
eye-horus
Један од најпознатијих египатских симбола Хорусово око, које можете да видите као декоративан детаљ на многим предметима, заправо је математички симбол. Иако многи људи мисле да се ради о староегипатском натпису, заправо се ради о математичком проблему.
okoСваки део овог математичког приказа изражава одређени део запремине. Унутрашњи угао ока изражава једну половину, зеница једну четвртину, обрва једну осмину, спољашњи угао ока једну шеснаестину, док се украси испод ока могу ставити у размер 1/32 и 1/64.
Све ово се у различитим размерама комбиновало како би се измерила запремина и тежина житарица.
eye_of_horus
     = извор:  ***

 _______________

Човјечанство губи своју вриједну симболику.

Свевидеће Око је моћан езотерични симбол који је данас у потпуности криво схваћен и употребљава се у криве сврхе; мало људи зна што изворно представља. Изворно значење симбола је висока духовна снага (Бог), будни скрбник човјечанства, његов свјесно пробуђен дио. Данас, буди потпуно друге асоцијације. Данас се оно види као симбол Иллумината (и сама организација Иллумината, кроз повијест је инфилтрирана разним типовима који са просвјетљењем немају никакве везе, да би данас била потпуно преузета од њих и да би света знања користила у сврхе, које немају никакве везе са светошћу), симболом контроле и надзора “елите” која је у великој мјери преузела контролу над холограмом/матрицом у којем душе скупљају искуства или једноставније Свијетом (у овом чланку, због једноставности, нећемо улазити у расправе о илузијама матрице и зашто је она овдје). Разлог за то лежи у чињеници да су, тијеком времена, “тамне и зле” снаге, у потпуности преузеле све езотеричке симболе, који су се у давна времена употрбљавали да би преносили позитивне, корисне, уздижуће духовне поруке и принципе. Свевидјеће Око, најочитији је примјер како се духовни симболи могу отети и изврнути. Због инертности, у правилу не постоји веелики интерес да се тај симбол разумије у потпуности, да му се врати првобитна намјена и да му се врати духовно значење које је преносио.

Права природа симболизма

Симболизам је одувијек кориштен за преношење идеја које се најјасније кристализирају (схваћају) у физичком облику. Као што говори стара пословица “Слика казује више од тисућу ријечи”. Езотерички симболи данас су “живи” као и у стара времена, али постоји (свјесно произведена) збуњеност око њиховој намјени, кориштењу, повијести, намјери и значењу. У свакодневном животу користимо симболе да би нагласили и поједноставили схваћање важних информација, као што су на примјер, прометни знакови. Други примјери су логотипи компанија или цертифицирани статуси. Симболизам се, такођер широко користи и за преношење не-физичких, духовних идеја, феномена и процеса.

Кориштење Свевидећег Ока у Античким културама

ИНДИЈА:
Treće Oko Shive
Треће Око Схиве
Претећу оног што ће касније постати Свевидеће Око, налазимо у Риг Веди, санскритском тексту за којег се вјерује да је написан прије 3000 година. Тамо се спомињу Сунце и друга “божанства” као очи на небесима, као очи које откривају Креацију или очи које се никада не затварају. Могуће је ово протумачити као симболизам високе разине пробуђене Свијести коју напредна духовна бића посједују, а која је СВАКОМ доступна да ју постигне.
Схива има три ока. Треће око или чакра на челу, познато је и као Око Схиве, носитеља свог знања, које кад се отвори уништава све што погледа. То представља симбол Знања које уништава сво зло и незнање. То даље представља пробуђено више духовно стање у човјеку када он “види” истину о свему и због тога може отклонити све унутар себе што је противно тој истини и што спрчава божанску Свијест да се манифестира још и више. На тај начин постаје “креативно уништење” зла и претвара га у вишу Свијест. И дан данас, око Схиве се користи у производњи накита, као заштитник од зла за човјека који га носи те за постизање мудрости и разумијевања искустава која долазе из вањског свијета, догађаја и из самога себе, како би се схватила порука.
НЕПАЛ: 
У Будизму, Буддхи се обрача као Оку које гледа Свијет. Типично се приказ налази на храмовима у Непалу. Приказ, уз “нормалне” очи садржи и симбол трћег ока. Приказ се такођер назива и “очима мудрости и суосјећања”. Сви кипови који приказују Буддху имају точку измђу обрва која представља треће око.
ЕГИПАТ:
Осирисово Око
Osiris_oko
Занимљиво је примјетити да хиероглиф који симболизира њиховог бога Осириса има у себи симбол Ока. Прича о томе како је Осирис од “смртника” постао божанство, разбијањем физичког тијела и прочишћењем и поновним спајањем, врло је знаковита. Као и у хиндуизму и будизму, и овдје се духовно божанство приказује симболом ока.
Хорусово Око или Око Ра
Eye-of-Horus-Mid-Brain-Cross-Section2
Око се појављује и у симболици Wад-јед, у многобројним митовима гдје је оно симбол заштите, лијечења и обнављања. Лијево Хорусово Око представља Мјесец а десно Сунце.
Врло је знаковито и занимљиво да се цртеж Хорусовог Ока готово у потпуности поклапа са пресјком средњег дијела мозга, гдје су смјештени таламус, епифиза и хипофиза. Епифиза се често повзује са трећим оком, односно центром за духовност и духовно виђење, који се могу развити у сваком човјеку.
БЛИСКИ ИСТОК И АЗИЈА: Хамса
hamsaСвевидеће Око појављује се на симболу руке са оком који се зове Хамса, Кхамса или Хамесх. Приказује око на длану, обично десне руке. Поновно, симбол се користио као заштита од злог ока (зле среће узроковане зависти других људи) и опасности опћенито, дакле, као симбол среће. Рука са оком је такођер позната и као Фатимина рука у Исламу и Мириамина рука у Јудаизму. У Индији је позната као Рука 
Хумса. Јаини су исто имали сличан симбол који је повезан са ријечи ахимса (који значи не-насиље). Хамса је кориштена тисућама година као амулет, привјесак или као зидни украс који доноси заштиту од зла и опасности.
Код Сјеверноамеричких индијанаца око се може видјети на примјеру “Чегртушиног диска”, за кога археолози вјерују да представља портал у духовне димензије.

ЕQUАDOR Црна пирамида
crna piramida
1984 у средишњем Еквадору пронађена је Црна Пирамида чије је поријекло непознато.Уз пирамиду су пронађени и артефакти који се уопће не уклапају у Јужну Америку, као што су прикази кобри којих у Јужној Америци нема. Црна пирамида је израђена од црне стијене са златним умецима који формирају 13 разина. Пирамида мјерама подсјеча на Пирамиду у Гизи и са својим оком на врху готово је идентична пирамиди на новчаници од 1 доллара. Приказ кобре, као и у Египту, симболизира повећање човјекове енергије високих вибрација, које доводе до отварања трећег ока и буђењем моћи које су са њиме повезане.
ГРЧКА
У Химни Орфеју, Химни Сунцу, њему се обраћа као: “вјечном оку које види широко” и успорђује се са “Оцем Времена”, даље “Бесмртном Краљу Богова, свевидећем, који доноси свјетло”, касније као “Велико око Природе и Око које гледа са небеса”, “вјеран бранитељ, Око праведности”
Извор: ***
ЗАКЉУЧАК:
Као што се може видјети из ових примјера, симбол Свевидећег Ока, провлачи се до у далеку прошлост, вјеројатно улази и у подручје које се назива “алтернативна” археологија, тј. у подручја цивилизација и друшта која “службена” археологија не признаје. На показаним примјерима види се “позитивнан” аспект тог (као и других) симбола. Сви смо свјесни данашњег “негативног” аспекта, као и могућности да се “позитиван” користио и у даљњој прошлости као маскирање “негативног”. Ствар је особне перцепције и свијести да оцјени што је истина а што није. Ако се настави путовати у дубину, симбол је симбол, енергија је енергија, свијест је свијест. Када се све заједно стави у међусобни однос, чини се како су сви симболи, енергије, мисли, осјећаји и све остало само алати, а само је Свијест (намјера, воља, знање, пажња, разумјевање и тд.) смјер који одређује употребу тих алата. Као и нож, сви ови симболи се могу употријебити на један начин, резање поврћа али и на други. Чињеница да се доста таквих симбола, прво скрива, па онда и изврће како би их се људи бојали или вјеровали у њихову злу намјену, јасно показује њихову моћ. Мало коме пада напамет одрећи се ножева у кућанству јер би се могли порезати или зато што их је нетко прије употребљавао и у друге сврхе. Свјест увијек одређује смјер. “Позитивно и негативно” само су два пола једне енергије. А када “Двоје постане Једно, а Једно, Све, рећи ћеш планини да се помакне и планина ће се помакнути”.
За крај, да још мало провоцирамо мождане станице, ево и још једног примјера.
Знамо како је Никола Тесла изјавио: “Уколико желите упознати и разумјети тајне Свемира требате схватити моћ бројева 3, 6 и 9″. 3×6=18, 1+8=9, 666 – дражесно 
 

 ___________
     

ТАЈНИ ЈЕЗИК СИМБОЛА: Логотипи новца и моћи


Хорусово око или свевидеће око на врху пирамиде америчког долара је финални дизајн новчанице која се мијењала кроз повијест, од приватне валуте које штампају банкари САД-а, због које је добио два лица (приватно – зеленкасто и државно – сивкасто) до новчанице која обилује масонским и езотеричним ознакама.


1873. издаје се бакрени долар под називом “Долар констелације” који по први на себи има ознаку свевидећег ока или Хорусовог ока, што поновно не зачуђује јер је један од масонских ознака твораца. 


   ***
ЛеЗ 0005914      
Нема коментара:

Постави коментар

Питања, питања, питања

Какво је стање књижевних часописа и листова, штам­ паних на папиру, данас у Србији? Колико је листова, часописа који се ишчекују са нестрпљењем и гутају од корица до корица? Зар није много више оних који су својеврсни мутанти транзиције? Када је све то започело и докле ће трајати то својеврсно мутирање и митарење чудовишта? Има ли уопште излаза из овог мрачног тунела данашњице? Ко га оличава? Ко у ствари овде представља ону другу, друкчију, непознату, придављену Србију? Види ли се на хоризонту мртвог мора нека светлост у даљини? Ко је окренут будућности, ма како она била застрашујућа? Чији су, одиста, прозори отворени, да се кроз њих мо­ же видети далеко, далеко?

РЕАГОВАЊА ЧИТАЛАЦА "Новина будућности"

..

..

___________________

Коментари, правила

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила: Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Сазвежђа ЗАВЕТИНА да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Управник и уредник Сазвежђа ЗАВЕТИНА има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог Сазвежђа...

комплетариум

ПОРТАЛ "Сазвежђа З" или УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА "Заветина"

Овде ћете наћи најпотпунији списак скоро већине блогова и веб локација Портала, када будете одлучивали - на који ћете се, можда, претплатити, сутра или прекосутра. Прегледајте. Немојте се изненадити ако се неки блогови или сајтови не "отварају", то су они који су већ заштићени...

ПЛАТИ, ПА КЛАТИ

ТВРЂАВА "КУПИНИК" У КУПИНОВУ

ТВРЂАВА "КУПИНИК" У КУПИНОВУ
Рушевине тврђаве "Купиник". - Купиново, Пећинци, 15. век. Споменик кулртуре од великог значаја

Архива чланака

ПРЕГЛЕД и ПРЕТРАЖИВАЊЕ свих бројева "СУРБИТЕ"

000417 000421 000422 000426 000427 000430 000445 000448 000463 000465 000466 000467 000468 000471 000477 000487 000491 000507 000510 000512 000513 000519 000522 000526 000529 000532 000554 000583 000597 000601 000607 000629 000631 000633 000688 000721 000741 000748 001188 001189 001190 001191 001207 001330 001336 001420 01472 01509 01516 01535 01536 01540 01542 01554 01555 01556 01558 01577 01582 01602 01604 01642 01643 01644 01646 01647 01663 01722 01723 01725 01734 01769 01799 01804 01812 01826 01847 01851 19073 19210 19212 19230 19238 19241 19249 19258 19264 19271 19280 19282 19292 19296 19317 19336 19350 19374 19443 19448 19452 19490 19494 19587 19619 19660 ввв ггг ЛеЗ 00000044 ЛеЗ 00000223 ЛеЗ 0000865 ЛеЗ 0000866 ЛеЗ 0000867 ЛеЗ 0000868 ЛеЗ 0000869 ЛеЗ 0000870 ЛеЗ 0000873 ЛеЗ 0000874 ЛеЗ 0000875 ЛеЗ 0000876 ЛеЗ 0000877 ЛеЗ 0000878 ЛеЗ 0000879 ЛеЗ 0000880 ЛеЗ 0000881 ЛеЗ 0000882 ЛеЗ 0000883 ЛеЗ 0000884 ЛеЗ 0000885 ЛеЗ 0000887 ЛеЗ 0000888 ЛеЗ 0000889 ЛеЗ 0000890 ЛеЗ 0000891 ЛеЗ 0000892 ЛеЗ 0000893 ЛеЗ 0000894 ЛеЗ 0000895 ЛеЗ 0000896 ЛеЗ 0000897 ЛеЗ 0000898 ЛеЗ 0000899 ЛеЗ 0000901 ЛеЗ 0000902 ЛеЗ 0000903 ЛеЗ 0000904 ЛеЗ 0000905 ЛеЗ 0000906 ЛеЗ 0000907 ЛеЗ 0000908 ЛеЗ 0000909 ЛеЗ 0001008 ЛеЗ 0002401 ЛеЗ 0002402 ЛеЗ 0002403 ЛеЗ 0002531 ЛеЗ 0002590 ЛеЗ 0002594 ЛеЗ 0002595 ЛеЗ 0002596 ЛеЗ 0002601 ЛеЗ 0002603 ЛеЗ 0002606 ЛеЗ 0002610 ЛеЗ 0002616 ЛеЗ 0002617 ЛеЗ 0002635 ЛеЗ 0002652 ЛеЗ 0002660 ЛеЗ 0002679 ЛеЗ 0002696 ЛеЗ 0002717 ЛеЗ 0002738 ЛеЗ 0002759 ЛеЗ 0002874 ЛеЗ 0002964 ЛеЗ 0003008 ЛеЗ 0003049 ЛеЗ 0003121 ЛеЗ 0003224 ЛеЗ 0003302 ЛеЗ 0003654 ЛеЗ 0003942 ЛеЗ 0004066 ЛеЗ 0004161 ЛеЗ 0004228 ЛеЗ 0005772 ЛеЗ 0005910 ЛеЗ 0006003 ЛеЗ 0006100 ЛеЗ 0006300 ЛеЗ 0006402 ЛеЗ 0006412 ЛеЗ 0006629 ЛеЗ 0006632 ЛеЗ 0006633 ЛеЗ 0006634 ЛеЗ 0006635 ЛеЗ 0006636 ЛеЗ 0006838 ЛеЗ 0006872 ЛеЗ 0006873 ЛеЗ 0006874 ЛеЗ 0006887 ЛеЗ 0006931 ЛеЗ 0006954 ЛеЗ 0007074 ЛеЗ 0007083 ЛеЗ 0007113 ЛеЗ 0007118 ЛеЗ 0007173 ЛеЗ 0007231 ЛеЗ 0007272 ЛеЗ 0007340 ЛеЗ 0007423 ЛеЗ 0007542 ЛеЗ 0007730 ЛеЗ 0007883 ЛеЗ 0007996 ЛеЗ 0008104 ЛеЗ 0008203 ЛеЗ 0008309 ЛеЗ 0008408 ЛеЗ 0008459 ЛеЗ 0008632 ЛеЗ 0008704 ЛеЗ 0008807 ЛеЗ 0008957 ЛеЗ 0009402 ЛеЗ 0010303 ЛеЗ 0010463 ЛеЗ 0010637 ЛеЗ 0010766 ЛеЗ 0011405 ЛеЗ 0011616 ЛеЗ 0011900 ЛеЗ 0012052 ЛеЗ 0012386 ЛеЗ 0012584 ЛеЗ 0012664 ЛеЗ 0012702 ЛеЗ 0012751 ЛеЗ 0013314 ЛеЗ 0013506 ЛеЗ 0013653 ЛеЗ 0013730 ЛеЗ 0013765 ЛеЗ 0013766 ЛеЗ 0013767 ЛеЗ 0013852 ЛеЗ 0014352 ЛеЗ 0015015 ЛеЗ 0015593 ЛеЗ 0015642 ЛеЗ 0015664 ggg lll vvv