Портал Сазвежђе З

Никад не заборавите

НА СВЕТУ ЈЕ ДЕСЕТ БОГАТСТАВА И СВИХ ДЕСЕТ СУ ИСТИНА -Најдрагоценији су они пријатељи које не познајемо. – Најбољи су они владари који траже друштво мудрих људи, а најгори су они мудри људи који траже друштво владара. – Ко има чворугу на челу, требало би повремено преко ње прећи руком. – Богаташи и тврдице личе на магарце који носе скупе товаре, а хране се јечмом и овсом. – Вредност човека налази се у његовом срцу и језику. - Живите сложно као браћа, а у послу поступајте као странци! – Човеково огледало су његова дела. – Ако желиш да нека земља пропадне, помоли се да у њој буде много вођа. – Не поправљај ако није поломљено. – Осим смрти и пореза ништа није сигурно. – Ко живи у нади, тај умире од глaди... – Учи народ, учи од народа... – Зао човек несрећа је завичаја. - Ко се са истином дружи тај срећу заслужи. – Најбољи друг је мајка, најбоља земља отаџбина. Река која тече нађе себи пут.

Укупно приказа странице

Чудо Гогољевог гроба

Веровали или не
.
...

Немачка полиција  пронашла Страдиваријусову виолину вредну 2,4 милиона евра 
коју је једна музичарка грешком оставила у возу
Немачка полиција саопштила је да је пронашла Страдиваријусову виолину вредну 2,4 милиона евра коју је једна музичарка грешком оставила у возу.

Портпарол немачке полиције рекао је да је музичарка изгубила виолину када је била у возу на линији између Манхајма и Сарбрикена, на западу земље.

Она је обавестила полицију која је успела да пронађе Страдиваријусову виолину "Генерал Фупон Грумио" направљену 1727. године.

Портпарол полиције је рекао да је музичарка из САД.


ЛеЗ 0005553   


..
Чудо Гогољевог гроба/ Милован Витезовић

Николају Гогољу су се сви његови страхови остварили.
Писац Мртвих душа највише је страховао да ће жив бити сахрањен. Спаљивањем другог дела Мртвих душа хтео је да изађе из реда кандидата за бесмртнике.
Поштоваоцима Гогољевог дела, само кад су му на гроб долазили, гласно су пуцкетали  зглобови, да их је то плашило.
Кад је много година после гогољеве смрти био отворен његов гроб и ковчег видело се да се његов костур окретао. (Преузето из КН, децембар 2015, Кратке приче и реч о њима, последња стр.)

ЛеЗ 0005552   

Нема коментара:

Постави коментар

НОВИНЕ БУДУЋНОСТИ друга серија

НОВИНЕ БУДУЋНОСТИ друга серија
СУРБИТА Диз