Translate

Никад не заборавите

НА СВЕТУ ЈЕ ДЕСЕТ БОГАТСТАВА И СВИХ ДЕСЕТ СУ ИСТИНА -Најдрагоценији су они пријатељи које не познајемо. – Најбољи су они владари који траже друштво мудрих људи, а најгори су они мудри људи који траже друштво владара. – Ко има чворугу на челу, требало би повремено преко ње прећи руком. – Богаташи и тврдице личе на магарце који носе скупе товаре, а хране се јечмом и овсом. – Вредност човека налази се у његовом срцу и језику. - Живите сложно као браћа, а у послу поступајте као странци! – Човеково огледало су његова дела. – Ако желиш да нека земља пропадне, помоли се да у њој буде много вођа. – Не поправљај ако није поломљено. – Осим смрти и пореза ништа није сигурно. – Ко живи у нади, тај умире од глaди... – Учи народ, учи од народа... – Зао човек несрећа је завичаја. - Ко се са истином дружи тај срећу заслужи. – Најбољи друг је мајка, најбоља земља отаџбина. Река која тече нађе себи пут.

Странице Листови стари, дуготрајни пањеви

Портал Сазвежђе З

ИЗМЕЂУ МИТАРЕЊА ЧУДОВИШТА И УМЕТНОСТИ БУДУЋНОСТИ

ИЗМЕЂУ МИТАРЕЊА ЧУДОВИШТА И УМЕТНОСТИ БУДУЋНОСТИ
ПОЉЕ ДЕЛОВАЊА

Промишљене изјаве


..
..

Mi smo sami sebe upropastili time što smo se odlučili za Jugoslaviju - rekao je Mihailović

Književnik i akademik Dragoslav Mihailović obeležio je pet decenija od svoje prve knjige “Frede, laku noć” u svom rodnom gradu Ćupriji, a u njegovu čast priređeno je književno veče i obeležen Nacionalni dan knjige.
Foto: Goran Jevremović / RAS Srbija
U njegovu čast Narodna biblioteka „Dušan Matić“ u Ćupriji organizovala je književno veče “Pored Morave”.  

- Mislim da je najzad Srbija izašla iz tog ćorsokaka u koji je ušla jugoslovenstvom i zalaganjem za Jugoslaviju kao državu. Hvala bogu. Rekao bih da je došlo do jedne promene koja je kapitalna za nas, a to je da počnemo da vodimo računa o zemlji u kojoj živimo i da ne patimo za Jugoslavijom jer nas je ona upropastila. Mi smo sami sebe upropastili time što smo se odlučili za Jugoslaviju - rekao je Mihailović.
Foto: z. lončarević / RAS Srbija

  = Блиц..
ЛеЗ 0010316   

..

НАТО пакт -  тај савез  - за комичарку Фицову,   представља "неку врсту вукодлака, туђина и чудовишта".

Фицова је рекла демонстрантима да је "наивно" веровати да ратови почињу тако што постоји сукоб између две државе који касније ескалира.
- Седам земаља за пет година! За мене то значи да више не можемо приуштити себи да се ослањамо на политичаре или масовне медије. Морамо да тражимо разлоге и објашњења сами, корак по корак. Не можемо остати у мраку - рекла је немачка комичарка у свом говору, који преноси Раша тудеј.
Она је критиковала сукоб у Украјини говорећи да је плаћено пет милијарди долара да би се свргнуо претходни режим.
- Циљ је био да Украјина прво уђе у ЕУ и на крају у НАТО. Почетком јануара 2017. године, америчка тенковска бригада распоређена је 150 километара од Санкт Петербурга, што је углавном незапажено од стране јавности. Наши медији не обраћају много пажње на ове претње. Уместо тога, они за све криве Путина. Ако некоме нестане мачка, сигурно ју је Путин појео - изјавила је Фрицова.
Ово није први пут да ова немачка комичарка даје антиратне изјаве. Пре неколико месеци она је коменатришићи НАТО пакт рекла да тај савез за њу представља "неку врсту вукодлака, туђина и чудовишта".   (Вечерње новости)

ЛеЗ 0010312Нема коментара:

Постави коментар

Питања, питања, питања

Какво је стање књижевних часописа и листова, штам­ паних на папиру, данас у Србији? Колико је листова, часописа који се ишчекују са нестрпљењем и гутају од корица до корица? Зар није много више оних који су својеврсни мутанти транзиције? Када је све то започело и докле ће трајати то својеврсно мутирање и митарење чудовишта? Има ли уопште излаза из овог мрачног тунела данашњице? Ко га оличава? Ко у ствари овде представља ону другу, друкчију, непознату, придављену Србију? Види ли се на хоризонту мртвог мора нека светлост у даљини? Ко је окренут будућности, ма како она била застрашујућа? Чији су, одиста, прозори отворени, да се кроз њих мо­ же видети далеко, далеко?

РЕАГОВАЊА ЧИТАЛАЦА "Новина будућности"

..

..

___________________

Коментари, правила

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила: Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Сазвежђа ЗАВЕТИНА да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Управник и уредник Сазвежђа ЗАВЕТИНА има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог Сазвежђа...

комплетариум

ПОРТАЛ "Сазвежђа З" или УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА "Заветина"

Овде ћете наћи најпотпунији списак скоро већине блогова и веб локација Портала, када будете одлучивали - на који ћете се, можда, претплатити, сутра или прекосутра. Прегледајте. Немојте се изненадити ако се неки блогови или сајтови не "отварају", то су они који су већ заштићени...

ПЛАТИ, ПА КЛАТИ

ТВРЂАВА "КУПИНИК" У КУПИНОВУ

ТВРЂАВА "КУПИНИК" У КУПИНОВУ
Рушевине тврђаве "Купиник". - Купиново, Пећинци, 15. век. Споменик кулртуре од великог значаја