Translate

Никад не заборавите

НА СВЕТУ ЈЕ ДЕСЕТ БОГАТСТАВА И СВИХ ДЕСЕТ СУ ИСТИНА -Најдрагоценији су они пријатељи које не познајемо. – Најбољи су они владари који траже друштво мудрих људи, а најгори су они мудри људи који траже друштво владара. – Ко има чворугу на челу, требало би повремено преко ње прећи руком. – Богаташи и тврдице личе на магарце који носе скупе товаре, а хране се јечмом и овсом. – Вредност човека налази се у његовом срцу и језику. - Живите сложно као браћа, а у послу поступајте као странци! – Човеково огледало су његова дела. – Ако желиш да нека земља пропадне, помоли се да у њој буде много вођа. – Не поправљај ако није поломљено. – Осим смрти и пореза ништа није сигурно. – Ко живи у нади, тај умире од глaди... – Учи народ, учи од народа... – Зао човек несрећа је завичаја. - Ко се са истином дружи тај срећу заслужи. – Најбољи друг је мајка, најбоља земља отаџбина. Река која тече нађе себи пут.

Странице Листови стари, дуготрајни пањеви

Портал Сазвежђе З

ИЗМЕЂУ МИТАРЕЊА ЧУДОВИШТА И УМЕТНОСТИ БУДУЋНОСТИ

ИЗМЕЂУ МИТАРЕЊА ЧУДОВИШТА И УМЕТНОСТИ БУДУЋНОСТИ
ПОЉЕ ДЕЛОВАЊА

Занимљивости

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ..
..

Само желим да умрем


Мушкарац из Индонезије, Мбах Готхо, тврди да је најстарији човек на свету.
Према документима које у Индонезији признају као аутентичне,Мбах има 145 година, а рођен је на Нову годину 1870. године,пише Тхе Сун. Наџивео је својих десеторо браће и сестара, као и четири супруге од којих је последња преминула 1988. године. Преминула су и сва његова деца, па сада преживљава уз своје унуке, праунуке и прапраунуке. Ако су његови документи заиста прави, Мбах је најстарији човек на свету, а колико је познато, рекорд је досад држала Францускиња Жана Калмент која је живела 122 године. Али, иако се у Индонезији документе признају, нико још није са сигурношћу потврдио да су подаци на њима истинити. - Само желим да умрем - рекао је Мбах прошле недеље у једном телевизијском интервјуу.

*

Ли Чинг Јуен, човек који је живео фантаститчних 256 година!

Како се наводи у чланку New York Times-а  из 1930. године, Ву Чунг-чи, професор са Ченгду универзитета, открио је белешке Империјалне кинеске владе из 1827. године у којима она честита Ли Чинг Јуену његов 150. рођендан, а затим и документ из 1877. у којем му честитају 200. рођендан.
Дописник New York Times-а  је 1928. године написао како су многи старци из Лијевог комшилука рекли да су њихове деде познавале Лија кад су били дечаци, а да је Ли у то време био одрастао човек.
Прича се да је Ли Чинг Јуен започео са 10 година сакупљајући биљке из планинских предела, при чему је открио да оне потпомажу дуговечност.
Он је скоро неколико деценија преживљавао на исхрани која је укључивала храстову сјајницу (линг-ћи печурка), гоџи бобице, дивљи женшен, хе шу ву (Фаллопиа Мултифлора), готу колу (азијска центела) и вино од пиринча. Он се 1749. године, када је имао 71 годину, придружио кинеској војсци поставши учитељ борилачких вештина. Кажу да су Лија веома волели у његовој заједници, да се оженио 23 пута и имао преко 200 деце.
Лија су упитали која је његова тајна. Он је просто одговорио: „Утишајте срце, седите као корњача, ходајте живахно као голуб и спавајте као пас“.  - Више: >>>>>

                    =   ЛеЗ 0008844    

Нема коментара:

Постави коментар

Питања, питања, питања

Какво је стање књижевних часописа и листова, штам­ паних на папиру, данас у Србији? Колико је листова, часописа који се ишчекују са нестрпљењем и гутају од корица до корица? Зар није много више оних који су својеврсни мутанти транзиције? Када је све то започело и докле ће трајати то својеврсно мутирање и митарење чудовишта? Има ли уопште излаза из овог мрачног тунела данашњице? Ко га оличава? Ко у ствари овде представља ону другу, друкчију, непознату, придављену Србију? Види ли се на хоризонту мртвог мора нека светлост у даљини? Ко је окренут будућности, ма како она била застрашујућа? Чији су, одиста, прозори отворени, да се кроз њих мо­ же видети далеко, далеко?

РЕАГОВАЊА ЧИТАЛАЦА "Новина будућности"

..

..

___________________

Коментари, правила

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила: Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Сазвежђа ЗАВЕТИНА да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Управник и уредник Сазвежђа ЗАВЕТИНА има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог Сазвежђа...

комплетариум

ПОРТАЛ "Сазвежђа З" или УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА "Заветина"

Овде ћете наћи најпотпунији списак скоро већине блогова и веб локација Портала, када будете одлучивали - на који ћете се, можда, претплатити, сутра или прекосутра. Прегледајте. Немојте се изненадити ако се неки блогови или сајтови не "отварају", то су они који су већ заштићени...

ПЛАТИ, ПА КЛАТИ

ТВРЂАВА "КУПИНИК" У КУПИНОВУ

ТВРЂАВА "КУПИНИК" У КУПИНОВУ
Рушевине тврђаве "Купиник". - Купиново, Пећинци, 15. век. Споменик кулртуре од великог значаја