Портал Сазвежђе З

Никад не заборавите

НА СВЕТУ ЈЕ ДЕСЕТ БОГАТСТАВА И СВИХ ДЕСЕТ СУ ИСТИНА -Најдрагоценији су они пријатељи које не познајемо. – Најбољи су они владари који траже друштво мудрих људи, а најгори су они мудри људи који траже друштво владара. – Ко има чворугу на челу, требало би повремено преко ње прећи руком. – Богаташи и тврдице личе на магарце који носе скупе товаре, а хране се јечмом и овсом. – Вредност човека налази се у његовом срцу и језику. - Живите сложно као браћа, а у послу поступајте као странци! – Човеково огледало су његова дела. – Ако желиш да нека земља пропадне, помоли се да у њој буде много вођа. – Не поправљај ако није поломљено. – Осим смрти и пореза ништа није сигурно. – Ко живи у нади, тај умире од глaди... – Учи народ, учи од народа... – Зао човек несрећа је завичаја. - Ко се са истином дружи тај срећу заслужи. – Најбољи друг је мајка, најбоља земља отаџбина. Река која тече нађе себи пут.

Укупно приказа странице

Занимљивости

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ..
..

Само желим да умрем


Мушкарац из Индонезије, Мбах Готхо, тврди да је најстарији човек на свету.
Према документима које у Индонезији признају као аутентичне,Мбах има 145 година, а рођен је на Нову годину 1870. године,пише Тхе Сун. Наџивео је својих десеторо браће и сестара, као и четири супруге од којих је последња преминула 1988. године. Преминула су и сва његова деца, па сада преживљава уз своје унуке, праунуке и прапраунуке. Ако су његови документи заиста прави, Мбах је најстарији човек на свету, а колико је познато, рекорд је досад држала Францускиња Жана Калмент која је живела 122 године. Али, иако се у Индонезији документе признају, нико још није са сигурношћу потврдио да су подаци на њима истинити. - Само желим да умрем - рекао је Мбах прошле недеље у једном телевизијском интервјуу.

*

Ли Чинг Јуен, човек који је живео фантаститчних 256 година!

Како се наводи у чланку New York Times-а  из 1930. године, Ву Чунг-чи, професор са Ченгду универзитета, открио је белешке Империјалне кинеске владе из 1827. године у којима она честита Ли Чинг Јуену његов 150. рођендан, а затим и документ из 1877. у којем му честитају 200. рођендан.
Дописник New York Times-а  је 1928. године написао како су многи старци из Лијевог комшилука рекли да су њихове деде познавале Лија кад су били дечаци, а да је Ли у то време био одрастао човек.
Прича се да је Ли Чинг Јуен започео са 10 година сакупљајући биљке из планинских предела, при чему је открио да оне потпомажу дуговечност.
Он је скоро неколико деценија преживљавао на исхрани која је укључивала храстову сјајницу (линг-ћи печурка), гоџи бобице, дивљи женшен, хе шу ву (Фаллопиа Мултифлора), готу колу (азијска центела) и вино од пиринча. Он се 1749. године, када је имао 71 годину, придружио кинеској војсци поставши учитељ борилачких вештина. Кажу да су Лија веома волели у његовој заједници, да се оженио 23 пута и имао преко 200 деце.
Лија су упитали која је његова тајна. Он је просто одговорио: „Утишајте срце, седите као корњача, ходајте живахно као голуб и спавајте као пас“.  - Више: >>>>>

                    =   ЛеЗ 0008844    

Нема коментара:

Постави коментар

НОВИНЕ БУДУЋНОСТИ друга серија

НОВИНЕ БУДУЋНОСТИ друга серија
СУРБИТА Диз