Translate

Никад не заборавите

НА СВЕТУ ЈЕ ДЕСЕТ БОГАТСТАВА И СВИХ ДЕСЕТ СУ ИСТИНА -Најдрагоценији су они пријатељи које не познајемо. – Најбољи су они владари који траже друштво мудрих људи, а најгори су они мудри људи који траже друштво владара. – Ко има чворугу на челу, требало би повремено преко ње прећи руком. – Богаташи и тврдице личе на магарце који носе скупе товаре, а хране се јечмом и овсом. – Вредност човека налази се у његовом срцу и језику. - Живите сложно као браћа, а у послу поступајте као странци! – Човеково огледало су његова дела. – Ако желиш да нека земља пропадне, помоли се да у њој буде много вођа. – Не поправљај ако није поломљено. – Осим смрти и пореза ништа није сигурно. – Ко живи у нади, тај умире од глaди... – Учи народ, учи од народа... – Зао човек несрећа је завичаја. - Ко се са истином дружи тај срећу заслужи. – Најбољи друг је мајка, најбоља земља отаџбина. Река која тече нађе себи пут.

Странице Листови стари, дуготрајни пањеви

Портал Сазвежђе З

ИЗМЕЂУ МИТАРЕЊА ЧУДОВИШТА И УМЕТНОСТИ БУДУЋНОСТИ

ИЗМЕЂУ МИТАРЕЊА ЧУДОВИШТА И УМЕТНОСТИ БУДУЋНОСТИ
ПОЉЕ ДЕЛОВАЊА

среда, 19. новембар 2014.

Лековита месечева светлост



"Месечина лечи Панчевце” -сензационално новинарство (1)


Да би се мало нашалио  уредник Панчевачког листа “Панчевац”, Ненад Живковић, је одлучио да избаци у штампу један комичан текст који је он написао када је било актуелно помрачење Сунца.Човек није ни могао да сања какав ће хаос направити његов текст међу Панчевцима и осталим грађанима околине овог градића. 

Све је почело око мистериозног али чувеног (непостојећег) доктора Френка Мекоја са Стенфорд универзитета који се стручно бави проучавањем “Месечевих мена и астрономског здравља”.

Месец у замени доктора и
када се Сунце нађе између Месеца и Земље

Доктор Мекој је поручио да ће се у ноћи између 5. и 6. јула 2004. године Сунце наћи између Месеца и Земље што ће се одразити на Месец који ће те ноћи бити много светлији него обично. То можда и не би било интересантно за Панчевце да поред тога није и споменута лековита Месечева светлост која лечи ћелавост, простату и болове у врату мушкараца старијих од педесет година. Када су то прочитали, људи су потпуно помахнитали после чега су звали редакцију “Панчевца” и многе београдске новине питајући љутито зашто се у нашој земљи ћути о овој лековитој појави која подмлађује, вероватно сматрајући да је опет у питању нека завера скривања информација која долази са Запада.

Пошто су Панчевци неким чудом схватили да је у питању врло озбиљна ситуација која се не пропушта с обзиром да је последњи пут таква појава пропраћена давне 1663. године, одлучено је да главно окупљање буде на тргу у парку овог града где ће светлост Месеца бити најјача између 5. јула од 23:14 часа и 6. јула до 02:32 часа (како је иначе и навео доктор Мекој). Нећете веровати али се чак хиљаду њих нашло на тргу у ово време “сунчајући” се Месечевом лековитом светлошћу – ако сте гледали серију “породица Адамс” знате како то комично и смешно изгледа.

Јединице јачине Месечеве светлости и кокошке

Да би извештај непостојећег доктора Мекоја изгледао још убедљивије, уредник “Панчевца” се досетио још неких ствари. Наиме, додао је у тексту да ће Месечеви зраци у поменутом периоду бити лековити јер помажу синтезу каротина и витамина А11. Сем тога, у тој ноћи кокошке ће снети по два јаја, а процветаће и биљке које нису цветале петнаест година, а последњих петнаест минута овог циклуса Месечина ће бити тако јака да ће људи моћи да читају новине на отвореном. Оно што ме је највише засмејало то је да се уредник досетио још једне ствари – користио је стручне речи у вези са јачином Месечеве светлости. Како је навео, у ноћи измедју 5. и 6. јула ће Месечева светлост зрачити јачином од “412 микролунатике по пикселу док у нормалим условима она не прелази 0,4% просечног СУВ зрачења када је фактор осам у Водолијиној кући, а дан траје на северној полулопти”. То је, по мени, била кулминација овог хаоса заједно са кокошкама...

Иако је овај текст Ненада Живковића штампан испод поднаслова “Подвучено жутим” што асоцира на нетачне и шаљиве информације, Панчевци нису могли да одоле.

Ненад Живковић каже да је “у парку у то време било људи као некада на митинзима наших политичара”.

извор :Панчевац

Не верујем да људи, који су изашли на трг, више никада нису и неће насести лажним информацијама. 

Нема коментара:

Постави коментар

Питања, питања, питања

Какво је стање књижевних часописа и листова, штам­ паних на папиру, данас у Србији? Колико је листова, часописа који се ишчекују са нестрпљењем и гутају од корица до корица? Зар није много више оних који су својеврсни мутанти транзиције? Када је све то започело и докле ће трајати то својеврсно мутирање и митарење чудовишта? Има ли уопште излаза из овог мрачног тунела данашњице? Ко га оличава? Ко у ствари овде представља ону другу, друкчију, непознату, придављену Србију? Види ли се на хоризонту мртвог мора нека светлост у даљини? Ко је окренут будућности, ма како она била застрашујућа? Чији су, одиста, прозори отворени, да се кроз њих мо­ же видети далеко, далеко?

РЕАГОВАЊА ЧИТАЛАЦА "Новина будућности"

..

..

___________________

Коментари, правила

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила: Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Сазвежђа ЗАВЕТИНА да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Управник и уредник Сазвежђа ЗАВЕТИНА има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог Сазвежђа...

комплетариум

ПОРТАЛ "Сазвежђа З" или УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА "Заветина"

Овде ћете наћи најпотпунији списак скоро већине блогова и веб локација Портала, када будете одлучивали - на који ћете се, можда, претплатити, сутра или прекосутра. Прегледајте. Немојте се изненадити ако се неки блогови или сајтови не "отварају", то су они који су већ заштићени...

ПЛАТИ, ПА КЛАТИ

ТВРЂАВА "КУПИНИК" У КУПИНОВУ

ТВРЂАВА "КУПИНИК" У КУПИНОВУ
Рушевине тврђаве "Купиник". - Купиново, Пећинци, 15. век. Споменик кулртуре од великог значаја